joi, 3 septembrie 2009

Sziget 2009 - Partea a 2-a

Incepem iar tare!
Dupa o pauza foarte lunga cauzata de lipsa de inspiratie, chef si altele revenim in forta!

Ziua 4! O zi care se scurge dupa acelasi scenariu. Dimineata o coada de vreo ora la dus urmata de 10 minute de extaz in apa rece ca gheata cu sapun si pasta de dinti care umple gurile pline de alcool! Brutal! Iesim parfumati si aranjati si incepem obisnuita promenada pe ulitele insulei. Pana sa inceapa concertele hotaram sa mergem in spatele scenei unde era amenajat un fel de parc de distractii.


Prima oprire este la un fel de corabie de lemn in care te balansai pana iti venea sa-ti dai afara ficatul. Si de aceasta data drapelul a fost la inaltime iar cei doi zapaciti au reusit sa produca panica pe corabie! Yeah!

Urmatoarea oprire a fost la o placa de surf pe care trebuia sa-ti tii echilibrul. Acolo Pestilence crezandu-se stapan pe situatie si plin de talent incearca sa faca spectacol. Uita de cele cateva beri sugrumate si este dat cu mecla de pamant. Dupa momentele penibile de pe placa de surf Pestilence se indreapta spre o noua "jucarie". Nu stiu cum se numeste insa imaginile vorbesc de la sine. In rolul victimei, Veronica...probabil cea mai cuminte fata din vama...



Dupa o scurta oprire la un trabant unde acelasi Pestilence si-a pus in valoare talentul la desen ne-am intdreptat spre zona unde numai cei curajosi si bravi aveau ce cauta. Tiroliana!!!


Au urmat cateva catarari pe panou si o portie buna de tiroliana. Brutality incalzit bine de niste "Jack" isi dovedeste pentru a nu stiu cata oara curajul si sangele rece spre deliciul fanelor extaziate.


Incet incet vine seara iar terasele pline de Dreher rece incep sa ne atraga... Incercam ceva pe la Burn Party Arena insa Chrystal Method nu e ptr noi... Baiatu' care canta la laptopuri nu ne spune nimic si dupa 5 minute alergam spre primul dozator de Dreher. Berea asta buna facuta de unguri ne scoate pur si simplu din minti si pierdem toate trupele de pe scena principala. Prindem o bucata de The Subways care au reusit sa extazieze toate pisicutele prezente la concert cu al lor Rock`N`Roll Queen... Niste baietei cu perciuni si voci in formare. Daca asta trebuie atunci o sa mergem la coafor...



Fara legatura cu ce scriem aici va prezentam blonda festivalului!



Cornel Pumnea si Emil Gradinescu comenteaza...



Timpul trece repede...este 21:30 si pe scene urmeaza sa urce fetele de la Placebo... Ne gandim sa mergem totusi si spre uimirea noastra fetele astea chiar dau bine. Mai mult tobarul rupe tot! Yeah! Steagul e sus si falfaie, berea curge iar chitarile ne rup creierii. Seara trece dupa tiparul clasic bere in valuri si metal.

Dimineata vine repede si ne trezim cu gandul numai la cele 3 mega concerte: Offspring, Life of Agony si mai ales Faith no More. Brutality patruns de patriotism pana in maduva oaselor se gandeste sa faca rost de un nou bat pentru drapel si astfel ocheste o craca aflata in varful unui copac...uscat. Reuseste sa se urce precum o felina pana la craca insa copacul cedeaza. In secunda urmatoare copacul se prabuseste fix peste un cort de-al vecinilor nostri, italienii. Moment de panica! Brutality atarna de o craca, Pestilence mut cu ochii pironiti la cortul deformat de craca iar din zona italiana se auzea numai "cazzo! cazzo!". Norocul nostru a fost ca cei din cort probabil dormeau si astfel nu au patit nimic. Brutality aflat in stare de soc incearca sa-si puna capat zilelor si face un gest necugetat:



Este salvat insa in ultimul moment de un inger pazitor: Toi-Toi pe numele sau. Restul zilei il petrecem la cort incarcandu-ne bateriile pentru ce avea sa urmeze. La ora 6 pornim spre scena. Urmeaza Offspring!!! Multa lume, si mai multe creste si foarte mult praf. Desi de cativa ani nu prea au mai scos nimic care sa se ridice la nivelul primelor album americanii au facut un shiw pe cinste. Dexter cu cateva kg bune in plus si cu ceva mai putin par ca-n tinerete a tinut totusi steagul sus. Au cantat tot ce trebuia! Din pacate nimic de pe "ignision" care dupa parerea mea este cel mai bun album al lor. Ultima melodie a fost cum era de asteptat...Self esteem! Pacat ca nu mai intru in tricoul din clasa a 6-a!


The Offspring



Seara nu avea sa se termine insa! Urmau americanii de la Faith no More!!! Dupa o scurta pauza incepe concertul. Punctul culminant al festivalului! Aproximativ 50 de mii de oameni. Pe scena isi fac aparitia cei de la Faith No More. Nu in costume negre de inmormantare ca acum 11 ani cand au cantat ultima data ci in niste costume ca denunta. Pe fundal o draperie din catifea rosie asortandu-se foarte bine cu costumul rosu impecabil al lui Mike Patton care si-a facut aparitia cu un baston intr-o mana si cu un pahar de vin in cealalta. A urmat un concert absolut de vis cu un Patton in forma maxima care a alergat in continuu, a dialogat cu publicul si s-a folosit de toate mijloacele sa faca o atmosfera extraordinara. Un vocal cum rar ai ocazia sa vezi...voce, atitudine si nu in ultimul rand umor. La un moment dat a coborat de pe scena in carca unui baiat chel de la securitate, dupa ce mai devreme il sacaise cu cateva palme peste chelie, in speranta ca cineva o sa cante "The real thing" in ungureste. Fara succes... Un alt moment interesant a fost cand dinspre public a zburat o pereche de chiloti rosii.

Mike Patton in chiloti

Fara niciun pic de jena baiatu i-a ridicat de pe jos i-a mirosit un pic si i-a potrivit frumos pe cap apoi a continuat sa cante ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. S-a cantat The gentle art of making enemies, Ashes to ashes, We care a lot, Midlife crisis, Last cup of sorrow, Just a man...absolut tot! O trupa absolut geniala cu un vocal absolut fantastic! Pot sa spun ca a fost probabil cel mai bun concert vazut vreodata. Momentul culminant al serii a fost cand domnul Mike Patton si-a inghitit un siret de la pantof. Da! In intregime! Fara comentarii... Dupa parerea mea concertul Faith no More a fost momentul culminant al festivalului. Nu degeaba au fost si ultimii care au cantat pe scena principala. Au mai urmat cei de la Life of agony pe scena de metale insa dupa ce vezi Faith no More parca nu-ti mai trebuie nimic. Te duci la cort si te culci... Acesta a fost Sziget festival 2009. Va recomand!

Faith no more - Easy... ca sa inteleaga toata lumea



Concluzii:


Trebuie sa mergeti la Sziget. Este probabil cel mai accesibil si cel mai ieftin festival din Europa. Este aproape si gasesti tot ce-ti trebuie: bere, metal, pop, rock, house etc. Ungurii nu au absolut nicio treaba cu Romania, mai exact ii doare in cot de noi deci nu aveti de ce sa va faceti griji. Muzica buna, mancare buna organizare excelenta. Toalete curate in primele ore ale diminetii, dusuri curate dar foarte aglomerate. Nu se fura din corturi iar sunetul de la cele aproximativ 15 scene si corturi este excelent. Persoanele mai putin pretentioase cu 200 de euro pe langa banii de intrare si de transport se pot descurca foarte bine! In Romania mai mult ca sigur nu o sa vedeti asa ceva in urmatorii 10 ani...


Trei poze sugestive:


Olandezii si berile








Egy sor arany astok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 comentarii:

  1. cmcbdv au facut din nou o fogura frumoasa!!! BV bah golanilor. Dupa acest turneu final asteptam cu nerabdare sezonul rece unde baietii nu o sa se concetreze pe bautura si fotbal i pe bautura si snowboaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaard!!!! Ride freeee motha- fuckaaaaaaaaaaaaaz

    RăspundețiȘtergere