duminică, 13 septembrie 2009

PRO-PAIN - O seara de fotbal american

Meci greu pe 9 septembrie in Bucuresti. La un an dupa concertul din Fabrica, americanii de la Pro-Pain se intorc in forta. Album nou, forte proaspete...se anunta un concert interesant. Pro-Pain este o trupa americana, infiintata prin 1991 toamna in New York. Baietii au scos vreo 12 albume la viata lor. Hardcore curat, cu ceva influente heavy si cam atat...

PRO-PAIN





Sa revenim la ale nostre. Reveniti in tara dupa excelentul turneul final din Ungaria cei doi baieti cuminti sunt invitati sa participe la un meci demonstrativ in L.M.C. (Live Metal Club). Acest LMC este o dugheana prabusita care cica tocmai a fost renovata. Ma intreb cum arata inainte de renovare. Totusi de remarcat picturile de pe pereti care mi-au parut destul de reusite...si cele 5 tipuri de bere de la bar. Mai rar asa ceva intr-o carciuma obosita de pe la noi.

Terenul de joc nu prea conteaza pentru C.M.C.B.D.V. pentru ca de-a lungul timpului au jucat in conditii mult mai grele si au reusit meciuri spectaculoase incununate cu victorii de prestigiu. Sa inceapa spectacolul!
Gasim cu greu LMC-ul pe undeva prin frumosul cartier Basarab. Cum intram pornim direct catre bar, care spre uimirea noastra era foarte bine aprovizionat: Tuborg de doua felulri, Skol, Holsten, Carlsberg... Mai rar asa ceva! Ne uitam inspre micuta scena unde ii vedem pe Dead Eye Dick. Baietii suna bine. O trupa excelenta de baut o bere si de incalzire. Au urmat DeathDrive (fostii DoDiez) care au cantat chiar bine spre uimirea noastra. Agresiv, bine urlat si apasat. Atmosfera incepe sa se incinga, temperatura crste in cotet iar berile incep sa se duca una cate una. In pauza ce a urmat concertuli DeathDrive am dat o raita prin batatura sa luam pulsul multimii. Spre uimirea noastra il vedem pe domnul Gary Meskil nimeni altul decat vocalul Pro-Pain, cu niste ochelari de baiat cuminte, ecuson si bere in mana. La prima vedere ai zice ca este un veritabil membru Ku Klux Klan, insa s-a dovedit a fi foarte amabil. Acesta ciocneste o bere si se trage in poza cu C.M.C.B.D.V.! Yeah!

C.M.C.B.D.V. + Gary Meskil = HARDCORE

Urmeaza niste baieti, cred ca din State, pe numele lor Vengince, cei care ii insotesc Pro-Pain in turneul european. Destul de interesant, mai ales ca a fost pentru prima data cand am vazut la un concert hardcore clape!!!!


Vengince

C.M.C.B.D.V. hotarasc sa ia pulsul salii si intra in moshpit pentru o incalzire, pentru a nu risca o accidentare in timpul meciului care urma sa inceapa. Urmeaza un atent studiu al adversarilor. Deocamdata 3-4 baieti lati care nu par sa puna probleme deosebite. 45 de minute de incalzire urmate de o scurta pauza de hidratare. Atmosfera devine incinsa la propriu, temperatura din cotet atingand circa 35 de grade. Berile ies prin toti porii! Din pacate nemtii de la Drone n-au mai cantat, din cate am auzit se pare ca au avut ceva probleme la intrarea in tara. Pacat!

In jurul orei 22 urca pe micuta scena Pro-Pain. Incep in forta si reusesc sa ridice de pe scaune pe toata lumea. Aproximativ 200-250 de persoane se maseaza in fata scenei. Imediat se formeaza un moshpit la care participa 20 de voinici, marea majoritate cu cefe late si multe kg. In mijlocul lor Brutality si Pestilence fac senzatie.

Toata lumea renunta la tricouri si incepe dansul. Se impart coate in toate directiile insa intr-o atmosfera fair-play. Ostenii cazuti sunt ajutati sa se ridice si aruncati din nou in focul luptei spre deliciul spectatorilor de pe margine. Domnu Meskil a stiut sa dialogheze si sa incite publicul si ne-a bucurat cu al sau mirific glas ca de masina de cusut. La "In for the kill", probabil cea mai cunoscuta piesa a lor toata lumea din fata scenei parca a turbat. Picioare, maini si chiar capete zburau in toate directiile. Meciurile tari din Ungaria isi spun cuvantul si spre finalul concertului singurii de pe ringul de dans erau Brutality, Pestilence si Vierme (un flacau de-al nostru). Un concert scurt si la obiect, plin de forta si energie care insa nu reuseste sa alunge gustul amar al anularii concertului Biohazard. Adevarul e ca nu mai stiu ce s-a intamplat la concertul asta... n-am decat niste poze un film si cateva vanatai care trec greu...

HARDCORE STILL LIVES!


Pro-Pain - In for the kill

Un comentariu: