joi, 4 iunie 2009

Cu naşu prin Romania-Cronicile naşilor

Incepand de astazi Cei mai cuminti baieti din Vama incep sa publice "Cu naşu prin Romania-Cronicile naşilor", scurte povestioare bazate pe fapte reale cu si despre naşi. In aceasta prima parte C.M.C.B.D.V. calatoresc de la Timisoara la Ploiesti folosind toate cele 4 tipuri de trenuri aflate in dotarea CFR. O performanta as zice!
Ne intoarcem cativa ani in urma... Vestea cum ca Soulfly canta la Timisoara ii face pe C.M.C.B.D.V. sa nu mai stea pe ganduri si sa porneasca la drum. Povestea incepe in Gara de Nord cand ametiti de cele cateva "blonde" consumate la repezeala C.M.C.B.D.V. se urca din greseala intr-un accelerat avand bilete de rapid. Drumul pana la Timisoara decurge fara intamplari notabile. S-a consumat o sticla de "Lacatus" si cam atat...
Cei mai cuminti baieti din vama si "The spirit of Laca"

Ajunsi la Timisoara, C.M.C.B.D.V. isi petrec ziua mancand prin patiserii infecte, luand la picior orasul si dormind prin internet cafe-uri. Concertul e alta poveste... Ca de obicei C.M.C.B.D.V. nu isi dezamagesc fanii si fac spectacol!

The King

Urmeaza lungul drum spre casa. Cei doi temerari dorm in gara impreuna cu cativa prieteni intr-un frig patrunzator de martie si viseaza la "Lacatus"...

Primul tren: Timisoara-Lugoj, Intercity

Baietii cu cascheta de prin partea locului nici nu stau la discutii, se dovedesc a fi oameni corecti, nu primesc bani si ne dau jos la prima statie.

Al doilea tren: Lugoj-Craiova, Rapid

C.M.C.B.D.V. morti de oboseala adorm cu bale la gura si cu banii in mana pe niste canapele imputite. Baietii cu cascheta de prin partea locului, oameni cumsecade si cu bun simt, ne trezesc bland si ne spun: "Baieti! V-au cazut banii pe jos!". C.M.C.B.D.V. si prietenii se trezesc cu ochii carpiti de somn si raspund: "Multumim! Mergem si noi pana la Bucuresti...". "Nu se poate! La Craiova coborati! Cati bani aveti?". "x lei". "Bine baieti! Pastrati jumatate dar la Craiova coborati!". "Sarutmana nasule!!!!". Astfel C.M.C.B.D.V. adorm din nou si viseaza la "Lacatus"...

Al treilea tren: Craiova-Bucuresti Basarab, Personal

C.M.C.B.D.V. au o dilema: bere sau bilete? Dupa lungi discutii ce au durat aprox 30 de secunde cumpara bilete si cate o bere. Decizia s-a dovedit a fi inteleapta deoarece au avut parte de supracontrol. Dupa aproximativ 4 ore aventurierii nostri ajung in Bucuresti.

Al patrulea tren: Bucuresti-Ploiesti, accelerat
Dupa aproximativ 13 ore de drum si aproape 48 de ore fara somn pe C.M.C.B.D.V. ii asteapta o proba de foc. Un drum pana la Ploiesti in picioare!!!!! Din nou baietii dau dovada de o tarie iesita din comun si rezista ucigatorului drum. Nasu ii gaseste in Apropiere de Ploiesti, la Brazi, sfasiati de durere... Cu o ultima fortare C.M.C.B.D.V. intind ultimii bani nasului care nici macar nu ii priveste in ochi si pleaca... Astfel aventura baietilor nostri ia sfarsit.
C.M.C.B.D.V. ajung cu bine pe taramurile natale obositi dar fericiti ca au facut o figura frumoasa si ca s-au intors cu toate cele 3 puncte dintr-o deplasare extrem de grea.
Va urma...

2 comentarii:

  1. Domnucule , as avea si eu o intrebare : de ce suita de peripetii se numeste cronicile celor mai cuminti baieti din vama ??? va cunosc domnucule si nu sunteti nici din vama nici cuminte.... >:)

    RăspundețiȘtergere